İlhamınız Shakespeare'den Yarışması Sonuçları

Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü İngiliz Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı tarafından, bu yıl ilk kez düzenlenen “İlhamınız Shakespeare’den: Ozan’ın Doğum Günü Anısına Shakespeare Yarışması / Shakespeare is Your Muse: Shakespeare Competition in Commemoration of the Bard’s Birthday” başlıklı yarışmamıza Bölümümüz öğrencileri Remziye Çin, Şahsenem Şilan Dağbaşı, Faruk Dönmez, Zehra Hanım Gürel ve Cihan Özalır katılmıştır. Öğrencilerimiz, Shakespeare’in hayatı ve eserlerinden ilham alarak hazırladıkları görsel işitsel materyaller aracılığıyla ünlü oyun yazarı ve şairin doğum gününü yaratıcı çalışmalarıyla kutlamışlardır. Shakespeare ile karşılaşma imkanları olsa soracakları sorulardan yola çıkan, Hamlet adlı trajedideki ölüm temasına yeni bir soluk getiren ve Size Nasıl Geliyorsa adlı komedi oyununda sunulan mekanlar arası çatışmayı ekolojik bir yaklaşımla yeniden değerlendiren öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Öğrenci katılımları soyadına göre alfabetik şekilde listelenmiştir.

1- An Interview with Shakespeare - Remziye ÇİN- Cihan ÖZALIR

2- The Court and The Forest - Şahsenem Şilan DAĞBAŞI- Zehra Hanım GÜREL